25-vuotis juhlaturnaus tulossa - EASTER 2019

31.10.2018

Easter Tournament viettää tulevana pääsiäisenä turnauksen 25-vuotis juhlia. Luvassa on viime vuotta isompi turnaus sillä ilmoittautuminen on jo hyvää vauhtia käynnissä ja viime vuotta edellä.

Easter Tournament järjestettiin ensimmäisen kerran 1994 vuonna, kun Lahden NMKY halusi järjestää turnauksen omille junioreilleen. Pikku hiljaa turnaus keräsi enemmän ja enemmän osallistujia ja turnauksesta muodostui tärkeä kauden lopputurnaus monelle joukkueelle. Turnauksen huippuvuosina vuosituhannen vaihteessa turnauksessa oli parhaimmillaan hieman yli 250 joukkuetta, jolloin melkeinpä kaikki Lahden koulut olivat turnauksen pelien ja koulumajoitusten käytössä ja bussilasteittain tuli ulkomaisia turnausvieraita Ruotsista, Virosta ja muualta.

Turnaus oli pienessä laskusuhdanteessa joitain vuosia sitten samalla kun lahtelainen koripallo oli murroksessa (Lahden NMKY, Namika Lahti Juniorit, Lahti Basketball ym.). Nyt turnauksen järjestämisvastuun vuodesta 2012 alkaen ottanut Lahti Basketball Juniorit järjestää turnauksen jo seitsemännen kerran omana seuranaan ja tuleva turnaus on odotuksissa seuran historia suurin, kun mukaan odotetaan yli 200 joukkuetta.

Tällä hetkellä turnaukseen on ilmoittautunut jo 126 joukkuetta ja ilmoittautuminen päättyy maaliskuun 2019 lopussa. Hyvää vauhtia on siis joukkueita ilmoittautunut ja vauhdin odotetaan kiihtyvän vielä ensi vuoden puolella. Tällä hetkellä mukaan on ilmoittautunut Suomalaisten joukkueiden lisäksi joukkueita jo Virosta (25 joukkuetta kirjoituspäivänä) ja Espanjasta (2 joukkuetta kirjoituspäivänä). Lisäksi kyselyjä on tullut Ruotsista sekä Venäjältä. Luvassa on siis kovia kansainvälisiä vastustajia kotimaisille joukkueille.

Koska tulossa on 25- vuotiaan Easterin juhlaturnaus, turnausorganisaatio pohtii kuumeisesti juhlallisuuksia, mitä tulevassa turnauksessa suoritetaan turnauksen historiaa kunnioittaen. 

Tervetuloa 25-vuotis Easter Tournament juhlaturnaukseen 19.-21.4.2019!!!